Inddragelse

Mobilfri venteværelser og stuer

Andrea Collén

Kære regioner,
jeg er hypersensitiv overfor mobilstråling (har EHS/el-overfølsomhed). Når jeg er på hospitalet og skal vente på at blive indkaldt til samtaler med lægen, har jeg et problem. Jeg kan ikke opholde mig på venteværelset sammen med andre patienter, fordi de bruger ventetiden på at tale, surfe og skrive sms'er på deres mobiltelefon. Den aktive brug af mobilen frigiver stråling, som giver mig hovedpine, hjertebanken og smerter i kroppen. Derfor ønsker jeg, at I gør venteværelser mobilfri og gør det til en rettighed, at man som indlagt patient på en stue kan frabede sig at blive udsat for mobilstråling fra en nabo i stuen. Det bør være en patientrettighed, at man ikke bliver mere syg af at opholde sig på et hospital. Det estimeres, at ca 275.000 danskere (5%) oplever gener af mobilstråling fra mobiler, master og trådløst udstyr og - forbindelser. Læs om symptomer på el-overfølsomhed på www.ehsf.dk. Stråling kategoriseres i øvrigt under gruppen 2B som "muligt kræftfremkaldende" af IARC under WHO.

Kommentarer (16)

Kirsten Maise Pedersen
26.02.2015 :

Jeg støtter den opfordring fuldt ud. Jeg er sensitiv over for såvel højfrekvent som lavfrekvent stråling - dvs eksempelvis de højfrekvente mikrobølger fra de allestedsnærværende smartphones og Wi-Fi, men også de lavfrekvente fra elektriske apparater som fjernsyn, lysstofrør og computere.
Sidstnævnte kan jeg forholdsvis let holde mig i passende afstand til; men den trådløse stråling er overalt i vores samfund i dag, i massive mængder, og med de store helbredsmæssige ricisi, det indebærer, undrer det mig i den grad, at det får lov at ske?! Især i forhold til børn, som er så meget mere sårbare over for strålingen.
Udover www.ehsf.dk kan man også gå ind på www.helbredssikker-telekommunikation.dk.

Maja Schmidt
26.02.2015 :

Jeg synes at det kunne være godt hvis mobilen kan bruges efter aftale med personalet. Jeg synes fri adgang til mobiltelefoner på afdeling kan forstyrre den naturlig hellingsprocesen. Det er tiden der heler sår på sjællen og samvær med andre mennesker. Det samme gælder fjernsynet den burde ikke være tændt hele tiden.

Mette Juul
26.02.2015 :

Jeg har samme problem som Andrea, og er helt enig i, at det ville være optimalt med områder på sygehusene, hvor man kunne være sikker på at være i fred fra elektrosmog som mobiltelefoner og wifi.

Anonym
26.02.2015 :

Jeg støtter fuldt ud dette forslag - lider også selv af EHS.

Karin Nørgaard
02.03.2015 :

Jeg er også elektro hyper sensitiv og støtter fuldt og helt Andreas forslag. Mange af de EHS-ramte er usynlige patienter for sundhedsvæsenet, fordi EHS patenter har vanskeligt ved at opholde sig i de faciliteter og bygninger, hvor diagnosticering og behandling foregår uden at deres helbredssituation forværres betragteligt og måske helt overskygger det problem de egentlig kommer for at få behandling for. Så mange er ganske enkelt nødt til at afstå fra at modtage behandling, med mindre det er akut livstruende. Det er på høje tid af EHS anerkendes som en funktionsnedsættelse og at miljøet på de offentlige institutioner, herunder sygehusvæsenet tilpasses denne voksende befolkningsgruppe, så de kan færdes og modtage hjælp på lige fod med alle andre i samfundet. På samme måde som man laver ramper til kørestolsbrugere, bør der være strålingsfrie opholdmuligheder i offentlige bygninger og sygehuse. Alt andet er diskrimination og er faktisk lovstridigt.

Anonym
04.03.2015 :

Problemet er at disse patienter fejler noget andet, som har at gøre med at de ser og hører andre "forstyrre" dem! "EHS" har jo aldrig kunne påvises ved korrekt udførte tests!

Martin
20.03.2015 :

Til den anonyme
Jeg deltog i et radioprogram hos 24-7, hvor der blev lavet en dobbelt blindtest, vejledt af en erfaren forsker. Med bind for øjnene blev vi anvist til 2 forskellige rum og skulle live fortælle, hvilket der var strålingsbelastet. 4 ud af 4 pegede på det rigtige rum. Ingen af de involverede, heller ikke forsøgslederne, vidste hvilket rum der var belastet før vi blev hentet op. Rækkefølgen for hvilket rum vi blev ført til først var hemmelig for intervieweren.
Jeg beskrev selv, at i det belastede rum steg min puls kraftigt, og jeg fik kvalme. I det afskærmede rum mærkede jeg en meget svag kilde alligevel, derfor havde jeg svært ved at afgøre, hvilket der var "rent". Men rummet havde samme "profil" som lydstudiet vi sad i. Som studieværten sagde var afskærmet. Derfor var det mit svar. Men det blev bekræftet af et panel under programmet, at der var en belastning i det rene rum på et par hundrede miliwatt, tror jeg det var. Men noget de absolut ikke mente nogen ville kunne mærke.

Christina Funch Mellgren
23.03.2015 :

Jeg må også gå ud på trappen når jeg går til lægen, gå væk fra ventesalen på sygehuset og alligevel vide at når jeg kommer hjem i mit stråleafskærmede hjem skal jeg bruge 3 timer på at få følelsesløsheden i hænderne og ansigtet til at aftage, få min puls ned på mere acceptabelt niveau. Ja - det må være forventeligt at et sygehus af alle steder kan byde på et afskærmet rum og tage hensyn til en stærkt stigende lidelse - Elektro hypersensitivitet - der er påviselig med blodprøver og pulsmåling og lægeligt behandles i andre lande. Jo før jo bedre!

Anonym
05.04.2015 :

Jeg kan anbefale "Anonym" (4. marts 2005) at læse rapporten :

bioinitiative. dk.

Her findes beviser og videnskabelige holdepunkter for en direkte og entydig sammenhæng mellem elektromagnetiske felter og alvorlige sygdomme.

Albert
27.07.2015 :

Det kan være klogt at lytte til interviews med Sianette Kwee fra henholdsvis 2010 & 2006 samt doktor Carsten Vagn-Hansen, som beskriver mere af sandheden. Der tales alt for meget om EHS og grænseværdier, hvilket ikke er det essentielle i forståelsen af, hvorfor det er, som det er. Se mere via https://www.youtube.com/playlist?list=PLAC53C0B6C78E22CA

Pernille Schriver
14.01.2016 :

Der er et stort behov for at sætte fokus på denne problematik, da et stigende antal borgere i DK reagerer på Det Trådløse Samfunds mikrobølger. Jeg er en af de borgere. Jeg undgår biografer, store indkøbscentre, offentlig transport, kabler alt internet hjemme, har ikke selv mobiltelefon osv. Jeg har endda bekymringer ved om jeg kan sove ordentlig, når jeg skal på hotelophold i Århus i vinterferien. Hvordan skal jeg nogensinde kunne blive rask på et bestrålet hospital i tilfælde af, at jeg nogensinde skulle have brug for behandling og indlæggelse, når min krop i forvejen bliver stresset af mikrobølger? Mange mennesker i landet har det så slemt med strålerne fra mobiltelefoner, wifi, computere mm. at de forsøger at leve et afsondret liv langt væk fra civilisationen, hvilket slet ikke er let. Hvor er vores rettigheder? Hvordan får vi valuta for vores skattepenge, når vi ikke kan færdes i det offentlige rum?

Jeanette Brand
15.01.2016 :

Jeg støtter 100% op bag Andrea Colléns indlæg.
WIFI hører ikke hjemme på sygehuse, hvor syge og svækkede mennesker er indlagte for at blive raske.
Menneskets krop er selv elektrisk og celler signalerer til hinanden via elektriske impulser og vil på et eller andet tidspunkt respondere på den power der sendes afsted igennem luften og igennem kroppen. Det vil medføre sygdom og kæden vil knække dér, hvor det svageste led er. At cancer og primært leukæmi og hjernekræft er fordoblet ml. de 15 til 29årige og dét siden 1950rne må vække til eftertanke. Og jeg så gerne, at man udlukkende læste på denne statistik op igennem 1990, 00érne og til nu.
Når WHO har meddelt at elektromagnetisk stråling kan være kræftfremkaldende, så hører al fornuft op, når hospitaler indfører dette.

Anonym
15.01.2016 :

lav nogle afskærmede stuer og venterum, hvor evt behandling også kunne finde sted, så man i det mindste som eloverfølsom har en mulighed for at få en behandling for et brækket ben etc. turen er lang til tyskland eller sverige for at få behandling i et afskærmet rum. indtil der sker noget på dette område i sygehusvæsenet har min familie meget strenge ordrer på ikke at tilkalde ambulance hvis jeg skulle blive syg. der går kun 10 min max f.eks på kommunehospitalet i århus før jeg får kvalme, pulsen høj og hele mit elektriske/nerve system i uorden pga af wifi overalt på sygehuset.(jeg ledsagede min søn til en undersøgelse sidste år).

Henrik
27.02.2016 :

To af supersygehusene overvejer at lave afskærmede stuer. Lad denne tråd være inspiration til at ønskerne bliver til virkelighed.
Det vil give sygehusene mulighed for at se patienters tilstandsændring på eksempelvis en hjerteafdeling, hvis man flytter patienter til skærmede og magnetfri rum.
Som sidegevinst vil det gavne det sundhedspersonele som bliver og allerede er ramt af EHS, og måske gøre at de medarbejdere fortsat kan have et job i sundhedsvæsenet.

Fiona
01.03.2016 :

Dejligt hvis der bliver lavet afskærmede rum på sygehusene :) Der er mange der har brug for det. Og mange der vil opdage forskellen, og måske blive inspirerede til at reducere strålingen hvor de ellers færdes.

sarah
13.10.2016 :

Hej, jeg er ikke glad for den ide. Da min mor i flere år var syg brugte vi mobilen så hun kunne høre musik mens hun fik behandling. Det var også sådan vi holdt hende opdaterede om hvornår vi kom ud på sygehuset hver dag og det var med mobilen at vi sendte hende beskeder og billeder fra vores hverdag. En mobil-telefon er bare meget nødvendig for de fleste, jeg er ikke ligeglad med at du bliver dårlig, men jeg ville foretrække at din sygdom ikke skulle påvirke om jeg kunne snakke i telefon med min dødsyge mor. Måske mobil-fri afdelinger, med noget beskyttende afskærmning.

Skriv en kommentar til idéen

Dette website anvender 1. og 3. parts cookies til teknisk funktionalitet, trafikmåling og brugermåling for at optimere websitet og levere den bedst mulige brugeroplevelse. Hvis du navigerer videre på sitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage cookies fra voressundhedsvæsen.dk

Læs mere om cookies, og hvordan du sletter dem, klik her