Information

Mcs/duft og kemikalie allergi

Anonym

Da vi er mange der lider af denne invaliderende sygdom, er vi afhængige af at personale tager hensyn og at der findes speciel stuer forbeholdt Mcs patienter hvor alt er rengjort i duft neutrale rengøringsmidler, ingen friske blomster, på stuerne da dette også for mange trigger deres sygdom. Vi søger personale, der ikke bruge dufte til hverdag, da dufte hænger godt fat i tøj, hud og hår.Toiletterne skal også være rengjort i duft neutral, sprit på stuerne, skal gerne udelukkes da dette også gør at vi bliver syge.Mange tror at hvis de ikke direkte sprøjter sig med parfume, så bruger de ikke parfume, men parfume findes i alle afskygninger, i cremer, vaskepulver, skyllemidler. Hårfarve og permanentvæsker kan vi heller ikke leve med. Eller tryksager i rummet. Håber at der kan tages hensyn til denne voksende gruppe af Mcs patienter.

Kommentarer (20)

Anonym
28.02.2015 :

Patientforeningen Danmark vil gerne på vegne af vores MCS-plagede medlemmer støtte dette oplæg. Det er et stort problem at borgere med MCS ikke kan modtage hospitalsbehandling p.gra af hospitalernes omfattende brug af parfume og kemi.

Birgitte Rodh, bestyrelsesmedlem i Patientforeningen Danmark

Anonym
28.02.2015 :

Jeg er blevet overfølsom over for dufte og kemikalier efter en overeksponering som jeg ikke kunne undgå. Jeg tåler derfor ikke dufte fra blomster, vaske- og rengøringsmidler, parfumer og produkter udvundet af terpener og olie/petro. Samtidig tåler jeg ikke fødemidler - som kemisk er sammensat på samme måde som disse dufte og kemikalier. Derfor ønsker jeg 100% duftneutrale omgivelser under indlæggelse og andre konsultationer - plus mulighed for en kost, som jeg kan fordøje uden at risikere allergiske reaktioner.

Anonym
28.02.2015 :

Til orientering vedlægger jeg et link til Rom-resolutionen af 15.01.15:http://ivuev.org/wp-content/uploads/2015/01/RESOLUTIONOFROME15JAN2015.pdf

Anonym
28.02.2015 :

Alle hospitaler burde være parfumefri, både hvad angår personale, rengøring og vask i parfumefri vaskemiddel

Anonym
28.02.2015 :

Det er en RIGTIG god ide...

Jeg lider selv af Mcs og kan ikke tåle parfyme i noget som helst, hverken makeup, rengøringsmidler, cremer, hårshampo, eller aftershawe og hvad folk ellers bruger..

Det ville være dejligt hvis Alle offentlige ansatte var Duftfrie og deres uniformer vasket i Duft neutralt vaskemiddel, og at man ikke skulle dele stue med folk som bruger parfyme, for det forværre bare ens overfølsomhed, så man næste gang slet ikke kan trække vejret bare der har gået en rundt med parfyme på...

Mcs
28.02.2015 :

Det er da helt uhørt at man i 2015 skal bede om noget der førhen var en hel naturlig ting???

Førhen var det da implicit at sundhedsfolk der omgik patienter tog hensyn til dem - dengang vidste man da udemærket at folk bliver mere sensitive når de er syge, og dermed kan blive sensative og mere utilpasse af dufte... Så hvorfor i al verden skal sundhedspersonale og andre der omgåes syge have duftstoffer på?

Tag dog et helt naturligt menneskeligt hensyn - og undgå duftstoffer i sygehusvæsnet - eller endnu bedre - alle offentlige steder - tak for at DU viste forståelse herfor.

Anonym
03.03.2015 :

Det er et særligt stort problem for folk med et mistrosudseende, fordi at det i andres øjne ikke er muligt, at de kan fejle noget, der ikke er normalt, og som derfor møder total uforståelse fra alle sider. Jeg har to gange forsøgt at sige til min læge, at jeg døjede meget med hovedpine, men har begge gange kun fået tavshed retur. Et offentligt mistrosmagtsystem passer ikke sammen med et mistrosudseende, ligesom det, der for andre betragtes som medarbejdere på en arbejdsplads, for en mistrosudseende bliver til modarbejdere. Og på et offentligt sygehus bliver man ikke kun grundløst udstødt efter en omfattende fejlmisbehandling, men bliver via falsk journalføring og løgneudtalelser fra en uærlig ledelse også offentliggjort som en løgner og svindler, fordi at der på et offentlig sygehus ikke er noget, der ikke er normalt og som ikke står beskrevet i en lærebog, der passer, på samme måde som der kun bliver troet på noget, der er direkte synligt for klogskaben.
Derfor har jeg fået at vide: ,,Du er forrykt." - ,,Det er bare en reaktion på ..." - ,,Du kan ikke bare være syg en enkelt dag." - ,,Det er bare noget psykisk." På sygehuset blev mistroen hemmeligholdt ved hjælp af tavshed og uforståelige mistrosforsøgsoverbelastningsdirektiver efterfulgt af løgn og falsk journalføring.
Selvom det er en forlettelse at blive pensioneret og at rygere nu skal tage hensyn til andre, så ville det bedste være at kunne leve et sted med ærlighed, tiltro og anerkendelse i åbenhed.

Anonym
04.03.2015 :

Det ville være rart og naturligt om offentlige tilbud så vildt muligt blev gjort allergi og overfølelsesvenlige.

Der burde handles proaktivt på dette stigende problem i vores samfund, og vores sundhedsvæsen virker som den åbenlyse naturlige vej, til proaktive handlinger.

MCS er i stigende grad et problem, og hvis nu man var en vaks og dygtig embedsmand, eller politiker, så tænker jeg at man ikke ville mene at der var nogen grund til at vente på handling, ligesom ved fx. rygning, hvor man ventede håbløst længe med lovgivende handlinger. Det kan jo gøres lige så hurtigt, hvis der opstod vilje til dette.

Anonym
05.03.2015 :

Jeg kender det fra egen krop. Hospitaler og kemikalieoverfølsomhed er en dårlig kombination :)
Personalet aner ikke hva de laver - hvilke forholdsregler der kan forbedre indeklimaet på stuen - eller hvad de selv har på af parfumer. Og der er tilsyneladende ingen brugbare guidelines fra anden side. Her kunne Danmark for eksempel lære af Australien: http://voresluft.dk/sw/frontend/show.asp?parent=400503&layout=0

Anne Thomsen
07.03.2015 :

Jeg havde en rigtig god oplevelse på Gentofte Hospital, Dansk anæstesi allergi center. I venteværelset var der et stort skilt, hvor der stod "Parfumefrit område", og jeg fik af vide, at hvis nogen mødte op velduftende, blev de bedt om at undlade parfume næste gang. Jeg var dagindlagt i 3 dage uden gener, selv om jeg har meget svært ved at være steder med mange mennesker pga. MCS.
Jeg anbefaler, at samme standard indføres på ALLE andre hospitaler og afdelinger.

Anne-marie Monrath
07.03.2015 :

Jeg har lige fået min hjerne scannet, jeg valgte en privatklinik, da jeg kunne få en privatklinik til at tage de nødvendige hensyn til min MCS.
Mine Facebook venner samlede ind og dermed fik jeg råd.
Heldigvis kunne jeg også have min maske på i scanneren.
Scanningen viser at jeg har haft flere blodpropper og der er tegn på sclerose, Så nu skal jeg udredes for sclerose, men jeg er ikke i tvivl. Symptomer jeg har haft i mange år får nu en forklaring.
Tænk hvis jeg kunne være blevet scannet på et offentligt hospital?
Det kunne jeg ikke, turde jeg ikke pga MCS.

Ine Møller Hansen
07.03.2015 :

Det er en nødvendighed at det danske sundhedsvæsen bliver klædt på til at kunne tage imod patienter med duft- og kemikalieoverfølsomhed. Hospitals besøg/ behandling for personer med MCS er som at mangle en rampe, når man kommer som kørestolsbruger. Brug af parfumerede produkter hører ikke hjemme på sygehuse. Personligt har jeg måtte takke nej til operationer og har forlangt mig udskrevet midt om natten efter en akut indlæggelse på grund af personalets duft. Det er for det meste plejepersonalet og ikke lægerne, der dufter. Jeg ville ønske at der blev indført regler omkring brug af dufte på sygehuse, såvel for personalet. Jeg ved at der er cancerpatienter, der føler det meget ubehageligt, at være omgivet af plejepersonale, der dufter, når de i forvejen har ubehag ved kemobehandlinger. Få afdelinger har taget initiativ til at forlange at patienter/ personale møder duftfri. Godt gjort og jeg håber at der er mange, som vil følge trop.

Ditte Petersen
18.03.2015 :

Jeg oplever at der bliver taget hensyn ved tandlæge, læge og speciallæge når jeg forinden konsultation informerer om min MCS lidelse. Da jeg lider af svær MCS er det nødvendigt at det sundhedspersonale, som jeg tilses og behandles af, udelukkende har brugt uparfumerede produkter til personlig pleje og tøjvask da jeg ellers risikerer at blive meget alvorligt syg. Uden disse hensyn er det ikke muligt for mig at benytte mig af sundhedsvæsenet på nogen måde. Det ville være glædeligt om det var en selvfølge at sundhedspersonale udelukkende benyttede uparfumerede (astma/allergimærkede) produkter til personlig pleje og tøjvask i arbejdstiden så man som MCS ramt ikke skal frygte for at have brug for akut hjælp hvor man dermed ikke har mulighed for på forhånd at informere om de hensyn som er nødvendige at tage for ikke at forværre lidelsen både kortvarigt og permanent for denne patientgruppe.

Anne-marie Monrath
18.03.2015 :

Sikke mange gode indlæg der er her, det er tydeligt vi er mange der har disse behov.
Da jeg fik mine blodpropper kunne jeg ikke lade mig indlægge, selv om min læe ønskede at indlægge mig.
Det er et problem at vi med denne miljølidelse ikke kan behandles som andre borgere og patienter.

Duft- og kemikalieoverfølsom patient
20.03.2015 :

Jeg er enig i, at hospitaler bør være duft- og parfumefri, og at der bør indføres retningslinier, der følger dette princip for både personalet, rengøring og vask.

Helene
21.03.2015 :

Jeg er meget glad for at der bliver sat fokus omkring denne invaliderende sygdom. Jeg har lige været indlagt...ganske kort...1 dag akut...Men hold da fast hvor blev jeg syg de følgende dage... Og jeg blev skræmt...tænk sig, hvis jeg skulle ha' været der blot 2 dage mere...Min medpatient fik besøg at sin mand, som selvfølgelig havde hældt på med diverse kropsdufte...det var ganske rædselsfuldt, og jeg fik det endnu værre i mit hjerte...
Lad os få en duft neutral stue...

Hanne Bjerre
22.03.2015 :

Det må da være en selvfølge at personale og inventar er uden dufte og kemikalier. man skulle jo nødigt blive mere syg af at være på hospitalet! blandt andet MCS-ramte og lungesyge tåler ikke dufte og kemikalier.

Lene
18.04.2015 :

Der burde være en duftpolitik gældende for det offentlige rum ligesom der er en rygepolitik! I særdeleshed i sundhedsvæsenet - læger, hospitaler etc, hvor man ikke selv er herre over, om man skal komme, burde det være en selvfølge, at være duftneutralt - både inventar personale og patienter. Det giver ingen mening, at nogen skal blive syge af komme der!

Grete Petersen
11.05.2015 :

Jeg lider af kraftig MCS og gruer for at blive syg og skal på,hospitalet, da alle de parfumedufte der er vil gøre mig mere syg

Asger
26.07.2015 :

Jeg har mcs har været på oprations boret og blev syg af dufte og kemi det er svært at være opmærksom på eventuele komplikationer når man er dårlig af dufte og kemi i sygehus milijøet

Skriv en kommentar til idéen

Dette website anvender 1. og 3. parts cookies til teknisk funktionalitet, trafikmåling og brugermåling for at optimere websitet og levere den bedst mulige brugeroplevelse. Hvis du navigerer videre på sitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage cookies fra voressundhedsvæsen.dk

Læs mere om cookies, og hvordan du sletter dem, klik her